Beneficiile produselor cu mușchi și licheni stabilizați

Beneficiile produselor cu mușchi și licheni stabilizați

Ce sunt mușchii și lichenii stabilizați?

Mușchiisunt plante de talie mică și care au o durată de viață foarte lungă. Ei se dezvoltă atât pe pământ, pietre și stânci, dar și în păduri, mlaștini și chiar și în mediile acvatice. Până în prezent se cunosc aproximativ 25.000 de specii.

Sunt plante extrem de adaptabile, care, pentru a se dezvolta, nu au nevoie de prea multă lumină, apă sau tratamente speciale.

Mușchii decorativi (stabilizați) sunt mușchii naturali supuși unui proces ecologic de stabilizare prin înlocuirea sevei naturale cu nutrienți 100% naturali, biodegradabili. Ei pot rezista peste 10 ani în diferite aranjamente decorative (tablouri, pereți vegetali, paravane pentru mese sau birouri etc) în condiții de păstrare recomandate.

         


Lichenii

Lichenii sunt organisme care rezultă din simbioza dintre o ciupercă și o algă albastră sau verde. Sunt foarte rezistenţi deoarece se dezvoltă  și trăiesc în zone cu condiții foarte dificile precum tundra arctică, deşerturi, coaste stâncoase sau la înălţimi mari, pe scoarța copacilor sau pe pământ.

Lichenii decorativi (stabilizați) sunt licheni naturali supuși unui proces ecologic de stabilizare prin înlocuirea sevei naturale cu nutrienți 100% naturali, biodegradabili. Se pot nuanța in diverse culori cu ajutorul coloranților naturali alimentari. Ca și mușchii stabilizați, ei pot rezista peste 10 ani în diferite aranjamente decorative (tablouri, pereți vegetali, paravane pentru mese sau birouri etc) în condiții de păstrare recomandate.

            

Printre beneficiile produselor cu mușchi și licheni stabilizați se numără: 

  • sunt realizate din plante naturale, amplifică starea de relaxare și cresc productivitatea și calitatea muncii
  • nu necesită nici un fel de întreținere (nu au nevoie de sol, lumină naturală sau udare)
  • rezistă peste 10 ani, în condițiile de păstrare recomadate
  • nu atrag insecte
  • nu produc alergeni sau substanțe iritante
  • nu intrețin focul, nu emană gaze toxice
  • sunt un indicator al umidității aerului în încăperi
  • sunt produse sustenabile
  • îmbunătățesc considerabil aspectul estetic al încăperii în care sunt amplasate 

Noua tendință în design și amenajări interioare, în România și în multe alte țări, promovează produsele cu mușchi și licheni stabilizați (tablouri, decorațiuni, pereți vegetali) atât pentru aspectul estetic spectaculos cât și pentru numeroasele avantaje ale acestor produse despre care vom scrie, detaliat, în articolele următoare. 

Echipa www.horecavision.roTaguri:

Comentarii