Cele mai noi tendințe in design-ul interior, în 2021, conform experților în domeniu

Cele mai noi tendințe in design-ul interior, în 2021, conform experților în domeniu

    Anul 2020 a adus nenumărate provocări neașteptate care au schimbat fundamental modul în care trăim în casele noastre.

    Intrarea în anul 2021 ne oferă o perspectivă diferită și o apreciere mai profundă pentru rolurile pe care spațiile de locuit le joacă în viața de zi cu zi.

    Odată cu venirea pandemiei de coronavirus, la începutul primăverii 2020, mulți oameni au ales sau au fost nevoiți să lucreze, să se joace, să facă mișcare și să socializeze de acasă, făcând modul în care ne mobilăm și ne decorăm spațiile de locuit mai importante ca niciodată.

    Pentru a afla cum va arăta designul casei în anul care tocmai a început, designerii de interior și experții din industrie ni se destăinuie, pentru a descoperi tendințele și cele mai populare stiluri de decorare, culori și materiale.


1.  Stilul Nostalgia


    Una dintre cele mai mari tendințe de decorare din 2021 nu este deloc nouă.

    Stilurile de design din trecut, inclusiv epoca victoriană, Art Deco și estetica grandmillennial, revin pe măsură ce oamenii se îndreaptă spre nostalgia pentru confort și securitate.  


(băncuța din fotografia de mai jos o puteți găsi aici)


    Potrivit unui sondaj efectuat de unul dintre prestigioasele servicii online de design interior, stilurile tradiționale și clasice de design au crescut în popularitate cu 6% și respectiv 11%,. 

    Tendința veche-nouă va apărea prin finisaje aurite, imprimeuri florale și detalii ornamentale care oferă stiluri istorice contemporane. 


(setul de măsuțe din fotografia de mai jos îl puteți găsi aici)


2.  Decorațiuni, suprafețe și țesături ușor de curățat

(decorațiunea din fotografia de mai jos o puteți găsi aici)


    COVID-19 pune curățenia pe primul loc pentru foarte mulți dintre noi, iar designerii prezic că materialele ușor de curățat vor crește în popularitate, ca o modalitate de a reduce răspândirea germenilor în interior.  

    Se așteaptă o cerere crescută a materialelor neporoase, cum ar fi sticla și metalul, care sunt mai puțin susceptibile la contaminarea cu virusuri și bacterii și oferă curățare fără probleme.  


(decorațiunile din fotografia de mai jos le puteți găsi aici)


    Pentru tapițerie, covoare și alte suprafețe moi, țesăturile performante, special concepute pentru a rezista petelor și a rezista bine la uzura zilnică, vor crește în popularitate.  


(covorul din fotografia de mai jos îl puteți găsi aici)


    Aceste materiale vor fi alese și pentru decorarea camerelor pentru copii și în aproape toate spațiile de locuit, mai ales cu amploarea pe care a luat-o sistemul de învățare online care va fi implementat, pe o scară tot mai largă, atât pentru copii cât și pentru adulți.


3.  Culori calde, de pământ

(covorul din fotografie îl puteți găsi aici)


    În ceea ce privește culorile, tendința este aceea a culorilor calde în 2021.

    În această perioadă neobișnuită pentru noi toți, casele noastre au nevoie mai mult de senzația de căldură și confort.


(covorul din fotografia de mai jos îl puteți găsi aici)


    Culorile neutre calde și tonurile bogate, de pământ sunt o tendință de culoare de top în 2021.

    Nuanțele organice, cum ar fi caramelul, vor lua locul tonurilor de gri, în timp ce culorile profunde, neutre, inclusiv verde măslin și portocaliu ars, vor continua să aibă popularitate.4.  Nuanțe liniștitoare de bleu și albastru


    La capătul opus al spectrului de culori, nuanțele moi de albastru au un efect calmant pe care experții prezic că proprietarii de case îl vor alege în 2021.    De exemplu, Etsy, una dintre cele mai mari platforme din lume de comerț electronic, a selectat nuanța de albastrul-cer ca fiind culoarea sa din 2021, după ce a constat, în ultimele trei luni, o creștere de 39% a căutărilor, pe site, pentru articole albastru deschis, comparativ cu aceeași perioadă de timp a anului trecut.

    Deoarece nuanțele de bleu amintesc de cer și apă, ele contribuie la stimularea unei atmosfere liniștitoare în interiorul caselor.


(fotoliul din fotografie îl puteți găsi aici)


    Aceste nuanțe sunt atemporale și reprezintă culoarea perfectă pentru a ne relaxa mintea, după haosul din 2020 și a ne putea concentra la ceea ce avem, fiecare, de făcut.


 (decorațiunile din fotografiile de mai jos le puteți găsi aici și aici)

  


5. Materiale naturale


    În ultimele luni s-a constatat un interes crescut pentru mobilierul din ratan astfel ca, materialele naturale, cum ar fi lemnul tonifiat, iuta, pielea, ceramica și plantele vii vor continua să mobileze casele în noul an.     Designer-ii recomandă stratificarea unei varietăți de finisaje naturale, într-un spațiu, pentru a crea adâncime și textură.  

    Spre exemplu, un covor mare, din iută, îl puteți acoperi cu unul mai mic din lână, sau îl puteți accesoriza cu perne și textile realizate din fibre organice. 


(pătura din fotografia de mai jos o puteți găsi aici)


6. Mobilier durabil

    Un accent sporit pe durabilitate este o tendință mai largă care se regăsește în multe aspecte ale vieții noastre de zi cu zi, inclusiv în modul în care ne mobilăm casele.  

    Vom vedea o schimbare în achiziția produselor care se îndepărtează din ce în ce mai mult de mobilierul magazinelor la prețuri mici, în favoarea unor piese de înaltă calitate care sunt prietenoase cu mediul.


(mobilierul din fotografia de mai jos îl puteți găsi aici)


    Specialiștii din domeniu, care susțin protejarea mediului înconjurător, ne sfătuiesc ca, atunci când cumpărăm mobilier și piese de decor, să căutăm  materiale care sunt certificate ca fiind sustenabile, astfel încât senzația noastră de bine să se amplifice oferindu-ne, în plus, satisfacția că am optat pentru produse și materiale prietenoase cu natura. 


(mobilierul din fotografia de mai jos îl puteți găsi aici)


7. Stilul industrial ar putea fi următoarea mare tendință în 2021. 

    Amestecarea lemnului și metalului, în mobilarea și decorarea caselor, devine tot mai la modă.

    Stilul de interior industrial încorporează, adesea, elemente precum piatră expusă, tavane înalte, elemente din lemn și metal și culori neutre.     Acest stil are un amestec de design modern și tradițional și este ales, în egală măsură, pentru interioare care reprezintă spații de locuit, de lucru și de joacă. 


(setul de 2 mese din fotografia de mai jos îl puteți găsi aici)


(lustra din fotografia de mai jos o puteți găsi aici)


8. Pe de altă parte, stilul „grandmillennial” sau „granny chic” va crește în popularitate. 


    Această tendința ascendentă, „grandmillennial”, reprezintă o renaștere modernă a elementelor de design casnic pe care le-ați putea găsi în casa bunicilor. 

    Stilul este menit să evoce confort, nostalgie și tradiție.9. Tapetul revine în tendințe, în acest an 


(tapetul din fotografiile de mai jos îl puteți găsi aici)

  


    Tapetul autoadeziv, detașabil, câștigă popularitate atât  în rândul persoanelor care doresc să-și redecoreze casa cât și în rândul acelora care închiriază o locuință și doresc să schimbe sau să modernizeze spațiul de locuit. 

    Tapetul peel-and-stick este perfect pentru o schimbare ușoară dar semnificativă a unei camerei și constituie o modalitate dinamică de decorare tinând cont că se poate înlocui ușor.


(tapetul din fotografiile de mai jos îl puteți găsi aici)

    


    Dacă nu doriți să acoperiți o cameră întreagă cu tapet, puteți să adăugați bucăți de tapet, din modelul dorit, deasupra șinei scaunului din sufragerie, deasupra pereților din băi sau chiar pe dulapuri. 


    Indiferent de stilurile care vor fi la modă sau de cel ales de fiecare dintre noi, tendințele de design interior, în 2021, vor pune accentul pe senzația de confort și pe nevoia de realxare de care avem, cu toții, atâta nevoie, poate acum, mai mult ca oricând.

Taguri:

Comentarii